where to buy cheap paper converting a dissertation into a journal article jimi hendrix research paper buy discursive essay essay on schizophrenia college application assistance where can you post essays online

Program podizanja dugogodišnjih nasada

Istarska županija ima izrazite komparativne prednosti za uzgoj dugogodišnjih nasada u vinogradarstvu, voćarstvu i maslinarstvu, a istarski poljoprivrednik ovisno o mikroklimi tradicionalno je vezan za vinovu lozu, maslinu i lijesku, kulture koje su najviše zastupljene u poljoprivredi ovog podneblja.

Bez korištenja financijske potpore nemoguće bi bilo održati konkurentnost, a u razdoblju koje slijedi treba učiniti iskorak i investicijama povećati proizvodnju, zaštititi okoliš i suočiti se na tržištu sa konkurencijom bez zaštitnih carina. Stoga je Plan podizanja dugogodišnjih nasada od strateškog interesa za Istarsku županiju.

Slijedom toga cilj je i dalje poticati ubrzanu sadnju dugogodišnjih nasada. U tu svrhu narednih godina Istarska županija bi trebala osigurati značajna proračunska sredstva kako bi naši poljoprivredni proizvođači što spremnije dočekali ulazak u EU.(opširnije)