Politehnika Pula Visoka tehničko-poslovna škola

Politehnika Pula Visoka tehničko-poslovna škola

Ideja o osnivanju politehničkog studija nastala je na temelju činjenice da industrija i proizvodnja čine okosnicu gospodarskog razvoja Istre i Hrvatske, čiji se budući razvoj može ostvariti novim pristupima u stjecanju i provjeri usvojenog znanja kao i njegove primjene u kreiranju  proizvoda, proizvodnje i usluga u sklopu već uhodanog globaliziranog ekonomskog sustava.

Kako bi studentima prenijeli pragmatično znanje, Politehnika Pula - Visoka tehničko-poslovna škola blisko surađuje s tvrtkama i industrijom, posebice u području proizvodnje i inženjeringa, te uspostavlja suradnju s razvojnim programima. Ova suradnja čini Politehniku Pula prepoznatljivim i jedinstvenom.

Politehnički studij objedinjuje znanja iz područja tehnike, poslovne ekonomike, menadžmenta, informatike i društvenih znanosti, a ima za cilj obrazovanje stručnjaka za stručni profesionalni rad, a prema standardima globaliziranog svijeta, te zahtjevima konzumenata usluga i proizvodnje na otvorenom tržištu.

U ovoj instituciji formiraju se profesionalna znanja s polivalentnim funkcijama kao simbioza visokog tehničkog i poslovnog obrazovanja suvremenih stručnjaka, osiguravajući time završenim studentima (diplomantima) kreativnost i snalaženje u suvremenim uvjetima proizvodnje i poslovanja.

Politehnika Pula sadrži 4 studijska smjera:

  1. Preddiplomski stručni studiji:
    a) Kratki stručni studij Politehnike (120 ECTS, 2 godine), nakon završetka student stječe stručni naziv: stručni/a pristupnik/pristupnica Politehnike
    b) Stručni studij Politehnike (180 ECTS, 3 godine), nakon završetka student stječe stručni naziv: stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka  Politehnike)
    c) Stručni studij Mehatronike (180 ECTS, 3 godine), nakon završetka student stječe stručni naziv: stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka Mehatronike
  2. Specijalistički stručni studij:
    a) Kreativni menadžment u procesima (120 ECTS, 2 godine), nakon završetka student stječe stručni naziv: stručni/a specijalist/specijalistica kreativnog menadžmenta

Vjerovati u sebe, u svoje sposobnosti i svoje mogućnosti tajna je uspjeha u društvu znanja u kojem se danas nalazimo. Stoga je naš najveći izazov voditi Vas na Vašem putu utiranja vlastitog profesionalnog i osobnog razvoja kojim ćete kročiti kroz život. Naš će najvažniji profesionalni trenutak biti onaj kada ćemo Vam uručiti diplomu Politehnike, u saznanju da smo Vas kvalitetno pripremili prije svega za posao ali i za život.

Opširnije o Školi na www.politehnika-pula.hr