my homework ate the dog math homework solutions phd research proposal material science creative writing structure paper writer persuasive essay helper editing thesis astromony homework help college paper help
13.01.20. u 12:32

Tečaj talijanskog jezika za dvjestotinjak djelatnika OB Pula

Nakon što je krajem 2019. godine organizirano osam tečajeva talijanskog jezika za stotinjak obrtnika i osamdesetak policijskih službenika iz raznih krajeva Istre, Upravni odjel za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Istarske županije krenuo je s organizacijom drugog ciklusa besplatnih tečajeva talijanskog jezika za potrebe Opće bolnice Pula.

Interes za tečajeve je iznimno velik te ujedno dokazuje da je znanje talijanskog jezika prijeko potrebno u Istri što su prepoznali i djelatnici OB Pula koji su se prijavili.

Tečajeve organizira i financira Upravni odjel za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Istarske županije, a provodi Pučko otvoreno učilište Grada Pule. Isti će započeti početkom veljače ove godine, a trajat će ukupno 50 školskih sati. Organizirat će se ukupno 8 tečajeva kojima će biti obuhvaćeno dvjestotinjak djelatnika OB Pula, a koji će se provoditi tijekom cijele godine.

Upravni odjel za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Istarske županije je u 2020. godine pokrenuo i tjedni pregled vijesti na talijanskom jeziku, koji će se u suradnji s lokalnom televizijom i radio postajama emitirati jednom tjedno tijekom cijele godine, počevši od siječnja. Radi se o jednom u nizu projekata Odijela, a s kojim se planira nastaviti i ubuduće.