term paper writer service handy homework help book math homework solutions essay writing prompts high school homeworkhelpnj com assignment availability code 31 autobiographical narrative essay college application essay writing service introduction college application assistance
13.01.20. u 12:32

Tečaj talijanskog jezika za dvjestotinjak djelatnika OB Pula

Nakon što je krajem 2019. godine organizirano osam tečajeva talijanskog jezika za stotinjak obrtnika i osamdesetak policijskih službenika iz raznih krajeva Istre, Upravni odjel za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Istarske županije krenuo je s organizacijom drugog ciklusa besplatnih tečajeva talijanskog jezika za potrebe Opće bolnice Pula.

Interes za tečajeve je iznimno velik te ujedno dokazuje da je znanje talijanskog jezika prijeko potrebno u Istri što su prepoznali i djelatnici OB Pula koji su se prijavili.

Tečajeve organizira i financira Upravni odjel za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Istarske županije, a provodi Pučko otvoreno učilište Grada Pule. Isti će započeti početkom veljače ove godine, a trajat će ukupno 50 školskih sati. Organizirat će se ukupno 8 tečajeva kojima će biti obuhvaćeno dvjestotinjak djelatnika OB Pula, a koji će se provoditi tijekom cijele godine.

Upravni odjel za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Istarske županije je u 2020. godine pokrenuo i tjedni pregled vijesti na talijanskom jeziku, koji će se u suradnji s lokalnom televizijom i radio postajama emitirati jednom tjedno tijekom cijele godine, počevši od siječnja. Radi se o jednom u nizu projekata Odijela, a s kojim se planira nastaviti i ubuduće.